به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری برنامه صبحگاهی شبکه آموزش با نام "صبحی دیگر" با حضور تهیه کننده، کارگردان، مجریان و گزارشگر برنامه در ساختمان شبکه آموزش برگزار شد.
رامین موسوی ملکی، تهیه کننده با اشاره به تندتر شدن ریتم برنامه پس از حضور محمدمهدی قاسمی، مدیر شبکه اظهار کرد: ما بیش از دو هفت دقیقه برای گفتگوهایمان زمان نمیگذاریم و در این زمینه قائل به رعایت استانداردها برای افزایش تاثیرگذاری هستیم. از آنجایی که آموزش آشپزی در همه شبکه ها تکرار شده بود با آیتم دیگ سنگی تصمیم گرفتیم از تهران و شهرها بیرون برویم و غذاهای سنتی را آموزش دهیم. حامد میرزاپور و کاروانش این فعالیت را انجام میدهند.
وی درباره "بچگانه" توضیح داد: همیشه عادت کردهایم به بچه ها غر بزنیم اما در این آیتم 2.5 دقیقه ای بچه ها درباره دغدغه هایشان حرف می زنند. همچنین هانیه جوادی منش در آیتم گزارش خلاقیت فراوانی دارد، مثلا یکبار به یک میدان رفت و از کسانی که در آن جای نامناسب سوار تاکسی می شدند، علت کارشان را سوال کرد. این شکل گزارشها تأثیر بیشتری دارد.
طرح مسائل زناشویی برای اولین بار در "صبحی دیگر" بود
تهیه کننده "صبحی دیگر" اعلام کرد: پرداخت به موضوع روابط زناشویی برای اولین بار در این برنامه صورت گرفت و قبل از آن وجود نداشت. دغدغه دکتر قاسمی باعث شد به آن بپردازیم؛ چراکه ماهواره مرجعیت علمی ندارد و نباید بگذاریم مخاطب به دلیل ضعف رسانه ملی در این زمینه به شبکه های ماهواره ای رجوع کند.
موسوی ملکی افزود: خطوط قرمز را نیز در این زمینه رعایت کرده ایم و پس از ما شبکه های دیگری همچون شبکه 3 در برنامه "گلبرگ" به این موضوع پرداختند. سارا روستاپور در آیتم تازه ای با موضوع روانشناسی کودک 100 نوع بازی جدید به پدر و مادرها آموزش می دهد. این بخش در حال تولید است.
موسوی ملکی یادآور شد: ما وقتی کارشناسانمان را عوض می کنیم با اعتراض مخاطبان روبرو می شویم با این حال برای تغییر دکور و تیتراژ نیز نگران واکنش آنها بودم. رضا صادقی قبلا تیتراژ برنامه ما را خوانده بود، اما حالا تیتراژ اول را به نام صفوی می خواند و تیتراژ آخر با صدای محمد علیزاده و ترانه ای از فرزاد حسنی پخش می شود.
وی از پیشنهاد پخش تکرار برنامه در شبکه جام جم که از سوی مدیرکل پخش این شبکه خبر داد و گفت: ما برای تولید این برنامه تا اول خرداد 92 یعنی 280 قسمت قرارداد داریم.
این تهیه کننده همچنین درباره ترکیب مجریان تصریح کرد: علی و نیما یک زوج هستند و با وجود اینکه برخی مجریان نمیخواهند به همکارشان زمان بدهند و من این را در برنامه های دیگری تجربه کردهام، نیما و علی اینگونه نیستند.
نیما کرمی، مجری برنامه در ادامه درباره پیامک و سوال هر قسمت توضیح داد: این بخش برای این نیست که مردم دلشان به گرفتن ساعتی از صدا و سیما خوش باشد، بلکه می خواهیم بگوییم اگر شما ما را نبینید ما وجود خارجی نداریم.
وی در این باره که سوال برنامه به موضوع آن بدل می شود، توضیح داد: ما موضوع روزانه نداریم و برنامه رها و آزاد است و در چارچوب یک کلمه و عبارت قرار نمی گیرد، اما میخواهیم بگوییم به حرف های مردم هم می پردازیم. "صبحی دیگر" تنها برنامه ای است که تلفن همراه مجری در آن روشن است، صدابردارها هم ادا درآورده بودند که می گفتند موبایل نویز ایجاد می کند چون در برنامه ما که چنین اتفاقی نیفتاده است.
موسوی ملکی نیز 136 هزار پیامک در یکی از روزهای تابستان را بالاترین رکورد برنامه معرفی کرد و علی نیکزاد دیگر مجری برنامه در این باره ادامه داد: شنیده ایم برخی از برنامه های صبحگاهی به زحمت 2 هزار و 500 پیامک دریافت می کنند. سامانه پیامکی ما 24 ساعته است و تا بحال پیش آمده که 11 شب پیامک داشته ایم.
تماس جیرانی و جوهرچی با مجری "صبحی دیگر"
کرمی وجود مخاطب خاص را یکی از شانس های برنامه دانست و اظهار کرد: برخی از هنرمندان رادیو، تلویزیون و تئاتر جزو مخاطبان ما هستند و ایده جالبی می شود اگر پیامکهایی که آنها به من میفرستند را بخوانیم و وقتی تماس می گیرند صدایشان را روی آیفن بگذاریم. برای مثال حسن جوهرچی و فریدون جیرانی کسانی بودند که با من تماس گرفتند و از برنامه تشکر کردند یا الناز شاکردوست بازیگری است که به من گفت برنامه را می بیند.
وی با اشاره به سابقه 15 ساله اش در صدا و سیما تصریح کرد: اگر من استخدام سازمان بودم 5 سال دیگر بازنشست می شدم، در این دو سال از تمام اقشار جامعه مخاطب پر و پاقرص داریم، من کسی را سراغ دارم که بجای تکرار سریال فارسی وان برنامه ما را می بیند چون ما در "صبحی دیگر" ادا درنیاوردهایم، خودمان بودهایم و از دل مردم حرف زده ایم. حتی اگر شوخی کرده باشیم جزء زندگی مردم بوده است. البته لطف خدا با ما همراه بوده و ما افراد باهوشی نیستیم این را یادمان نرود.
رضا حماسی، کارگردان در خصوص ساخت آیتم ها توضیح داد: تلاش کرده ایم در کوتاه ترین زمان ممکن آیتم ها را تولید کنیم.
نیکزاد در همین رابطه افزود: آیتم ها از نظر بصری افزایش سطح داشتند و اقلام تصویری که در قاب تصویر چیده میشود، بدیع و چشمنواز هستند.
حماسی ادامه داد: گروه های مختلفی کار طراحی و اجرای آیتم ها را به انجام می رسانند. حجم کار زیاد است و بعضی از گروه ها یکسال درگیر یک آیتم هستند. برای مثال میثم لطفی آیتم "بچگانه" را می سازد و کاری برای جنگ ساخته ایم که فردا پخش می شود.
ملزومات گزارش فقط پایه میکروفن نیست
هانیه جوادی منش گزارشگر برنامه نیز که در رادیو جوان نیز صدایش را میشنویم، در توضیحاتی گفت: مدت زمان کوتاهی است که با این برنامه کار می کنم اما به شدت دوستش دارم و خوشحالم کسی در این برنامه به عنوان تهیه کننده حضور دارد که صرفا یک پایه میکروفن را ملزومات گزارش نمیداند. بلکه ما دنبال موقعیت ها هستیم و فضای صبحگاهی متناسب با زمان پخش برنامه را برای تهیه گزارش ها انتخاب می کنیم.
نیما کرمی در ادامه در پاسخ به سوالی که درباره ماندگاریاش در "صبحی دیگر" مطرح شده بود، یادآور شد: اگر من از این برنامه بروم، اما کسی بیاید که نگاه و تفکر نیما کرمی را داشته باشد برنامه زمین نمی خورد. من از پول بدم نمی آید، اما نه اینکه اگر پیشنهاد بالاتری داشته باشم با "صبحی دیگر" خداحافظی کنم.
وی افزود: همین هفته پیش تهیهکننده یکی از شبکهها مرا برای برنامهای میخواست و گفت روزی 50 هزار تومان بیشتر از شبکه آموزش دستمزد می دهیم. اما تعامل خوب بین من و تهیه کننده که یک یکسال و نیم قبل از "صبحی دیگر" نیز با هم همکاری داشتیم، باعث می شود در آن ماندگار شوم، در حقیقت تعامل شعورمندی بین ما وجود دارد و موسوی حتی برای یک آیتم دو دقیقه ای نیز نظر بسیاری را می پرسد.
برای شبکه آموزش ریسک کردم
کرمی تصریح کرد: در واقع من یک ابزار در برنامه نیستم بلکه تفکر من نیز در آن دیده میشود من این شبکه و مدیرش را دوست دارم و میدانم آنها هم قدر من که بعد از 13 سال کار ریسک کردم و به شبکه آموزش آمدم را می دانند. بوی زندگی در این برنامه در جریان است و بسیاری برنامه های مشابه هرچقدر بو بکشیم، بوی زندگی نمی دهند. راحت بودن جلوی دوربین به معنای بی تربیتی، توهین یا برخوردهای ناشایست را نمی دهد و من آن را در تعامل و احترام معنا می کنم. گاهی ممکن است برای غم نان دو تا استیج شهرداری را هم قبول کنم، اما امیدوارم این هم دیگر نباشد.
موسوی ملکی در ادامه این حرفها و در خاتمه نشست گفت: به من هم برای بقیه برنامهها پیشنهاد داده می شود. برای مثال سعید اشناب از من خواست تهیه کنندگی "روز از نو" در شبکه دو را برعهده بگیرم اما من نپذیرفتم و در "صبحی دیگر" ماندم.
حاشیهها:
* وقتی نوبت به حرف زدن علی نیکزاد مجری برنامه رسید نیمی از نشست گذشته بود. او در این لحظه گفت: من چند جمله بیشتر آماده نکرده بودم که تا به حل دیگران به همه آن موارد اشاره کردند. من حرف دیگری ندارم!
* وقتی کرمی ایده پخش صدای هنرمندان از طریق آیفون تلفن همراه در برنامه زنده را مطرح کرد، تهیه کننده خوش فکر که به شدت از پیشنهاداتی برای بهتر شدن برنامه استقبال میکرد، همانجا در حال برگزاری نشست میخواست درباره این ایده نظرسنجی کند اما همکارانش به او گوشزد کردند بهتر است این موضوع را به نشست عوامل برنامه موکول کند.
* در بخشی از نشست از همکاری محمدرضا شریفینیا با این برنامه صحبت به میان آمد و کرمی در مقابل انتقاد یک خبرنگار برای این انتخاب، گفت: ایشان ابعاد مختلفی دارد که هنوز به بروز و ظهور نرسیده است! وقتی خبرنگار از او پرسید چرا شبکه آموزش به شریفی نیا گیر داده است، کرمی پاسخ داد: شاید این شخصیت به شبکه آموزش گیر داده!
* پیشنهاد بیرون آمدن از استودیو و تهیه برنامه در فضای باز نیز موضوع دیگری بود که حاشیه ساز شد. در این میان وقتی نوبت به حرفهای هانیه جوادی منش رسید، او خبرنگاران را به سطحی نگری و پرداخت به حاشیهها محکوم کرد و گفت آنقدر که از سوی عوامل برنامه اطلاعات تخصصی و خوب به خبرنگاران رسیده، آنها چیزی برای ارائه نداشتهاند.
این انتقاد در حالی طرح شد که محمدرضا پورحسن مدیر روابط عمومی شبکه آموزش که به نوعی میزبان خبرنگاران در نشست بود، پی در پی از عوامل سوال میکرد و فرصتی به آنها برای طرح سوالتشان نمیداد.
* در بخشی از نشست به استودیو ضبط برنامه اشاره شد که در مجاورت شبکه دوم قرار دارد و آنها غریب ماندهاند.
* تهیه کننده اعلام کرد قرار است همزمان با سالگرد ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) عقد زنده یک زوج در استودیو این برنامه صورت بگیرد. اما زمانی که شنید این موضوع قبلا در یک برنامه دیگر تکرار شده، از آنجایی که به نوع آوری علاقه بسیاری دارد، اعلام کرد در صورت صحت این گفته، از انجام این کار صرف نظر خواهند کرد.
نظر شما